“Super Tuscan”- Μύθοι ή Πραγματικότητα

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμοζόταν στην περιοχή του Chianti, ώθησε πολλούς παραγωγούς να παράξουν το "δικό" τους κρασί χωρίς τους αυστηρούς περιορισμούς της ζώνης.
 
Έτσι επινοήθηκε το ρεύμα των “Super Tuscan”. Η πρώτη συγκομιδή του προσωπικού κρασιού του Marchesse Mario Incisa Della Rocchetta έγινε το 1968 . Έτσι, η Sassicaia βγήκε στο εμπόριο το 1971 και τάραξε την Ιταλική και παγκόσμια αγορά των Fine Wines. Τα αμπέλια στον κάθετο άξονα της Τοσκάνης από τη δυτική πλευρά, συνορεύοντας με τη θάλασσα, φυτεύτηκαν με κλώνους του Bordeuax, αλλά και με το δικό της Sangiovese και έτσι παράχθηκαν τα πρώτα κρασιά μύθοι που έμελλε να απογειώσουν την Ιταλία στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.
 
Η Sassicaia, η Ornellaia, το Masseto, η Solaia, αλλά και το Tignanello, η Ca' Marcanda και όλοι οι τύποι υπεροίνων με μπόλικο αέρα εξωστρέφειας και Ιταλικού marketing, κατέκτησαν τον κόσμο σε εξωφρενικές τιμές.
 
Τα “Vino da tavola” και οι φθηνοί επιτραπέζιοι οίνοι χάθηκαν υπό τη σκιά των IGT Super Tuscan τη δεκαετία του '90 και των DOC Bolgheri στη συνέχεια.
 
Σε μία πολύ ειδική γευσιγνωμία θα γευτούμε κάποια από τα κρασιά “μύθους” της γείτονος χώρας και θα τα συνοδεύσουμε με σπεσιαλιτέ της περιοχής.
 
Τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε είναι:
 
Sassicaia 12'- 85% Cabernet S.- 15% Cabernet Fr.
Ca' Marcanda 12'- 50% Merlot-  40% Cabernet S- 10% Cabernet Fr.
Guado Al Tasso 11'- 57% Cabernet S.- 25% Merlot- 15% Cabernet Fr.- 3% Petit Verdot
Tignanello 11'- 80% Sangiovese- 15% Cabernet S.- 5% Cabernet Fr.
50&50 12'- 50% Merlot from Avignonesi-  50% Merlot from Capanelle
Ornellaia 12'- 52% Cabernet S.- 20% Merlot- 20% Cabernet Fr- 8% Petit Verdot
Siepi Mazzei 12'- 50% Sangiovese- 50% Merlot
 
Μενού:

1. Ζυμωτό ψωμί με lardo
2. Καστανόσουπα με άγρια μανιτάρια & κρέμα παρμεζάνας
3. Prosciuto guanciale, pancetta
4. Ταλλιατέλες με οσομπούκο
5. Bistecca fiorentina
6. Τυριά της Τοσκάνης
 
*Λόγω αυστηρά περιορισμένου αριθμού θέσεων η συμμετοχή σας θα οριστικοποιείται με την ολοκλήρωση της προκράτησης.
 
Λίντο Οργανισμός/ 1ο επίπεδο
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 21:00
Τηλέφωνο κρατήσεων-πληροφορίες: 2410532693 & info@linto.gr